Nye Tydal Skisenter


Tydal Skisenter ligger idyllisk til ved Mosjøen i Tydal. Midt i mellom kommunesenteret Ås og Stugudal finner du et alpinanlegg som har mye fart og moro å by på for enhver alpininst. De varierte bakkene skiller seg litt ut fra gjennomsnittet, der de slynger seg nedover smådaler og over ulike kuler. Det er dette som gjør bakkene så morsomme og utfordrende på samme tid. "Løypetraséene er meget interessante, og må kunne sies å ha middels vanskelighetsgrad. Kanskje noe i enkleste laget for voksne konkurransekjørere, men ypperlig egnet for det man kan kalle for turist-alpinister. Dessuten vil løypene kunne benyttes til konkurranser for barn og ungdom" sa daværende disponent ved Kongsberg Skiheiser AS, Oddvar Rønnestad, til Adresseavisen 4. juni 1982. Rønnestad er tidligere toppalpinist, og var med på å stikke ut løypene i Tydal Skisenter.

Et moderne skitrekk på 900 meter drar deg opp til toppstasjonen 790 meter over havet. I ren høyde er du da 190 meter over dalstasjonen, og du har tre nedfarter å velge mellom.

Ved dalstasjonen som ligger ved riksvei 705, finner du en romslig skistue med de nødvendige sanitære fasiliteter samt enkel kafeteria. Her er også skiutleie som tilbyr alpinutstyr for alle aldersgrupper.

Bakgrunn

Som mange kanskje vet, var ikke Tydal Skisenter et helt nytt alpinanlegg ved reåpninga i 2004: Starten var sommeren 1982. To alpinløyper på henholdsvis 1200 og 1100 meter ble ryddet. Et Doppelmayr skitrekk med T-kroker på 900 meter ble også bygd, og ei romslig og moderne skistue ble åpnet like etter startskuddet i januar 1983. Anlegget fikk ei tredje alpinløype på 950 meter i 1986. Men det gikk mot dårligere tider i alpinbransjen, også i Tydal. Dette, sammen med usikkerhet knyttet til andre, avgjørende forhold for anlegget førte til syvende og sist til at bakkene ble stengt i 1996. Eierselskapet i Bærum valgte å kvitte seg med anlegget, dermed ble skitrekket demontert og solgt. Skistua og heisfundamentene ble stående. Men savnet blant folk økte, noe som førte til det som senere skulle skje. 

Nye tider

Høsten 2002 kom planer for ny drift av alpinbakkene ved Mosjøen for en dag. Fem lokale personer stiftet selskapet Tydal Skisenter AS. Etter mye arbeid, derav mange dugnadstimer, fremstår nå alpinanlegget i ny drakt. Kafeteriaen er opprustet med nytt kjøkken og grunnvannskilde av meget god kvalitet. Et brukt skitrekk fra Doppelmayr er montert, identisk til det forrige. Anlegget har også fått en ny og kraftig tråkkemaskin, som sørger for at forholdene i bakken er de beste til enhver tid. I 2005 ble det åpnet barnebakke med eget småskitrekk.

Alle som har brukt anlegget frem til 1996, vil umiddelbart kjenne seg igjen. Og vi er sikre på at også alle nye besøkende vil få flotte dager i bakken!


Velkommen til nye Tydal Skisenter!